fotograferen: beelden vangen op een manier die iets toevoegt

schrijven: woorden geven aan indrukken, gedachten en gevoelens

zielsveel-blog: de plek waar ik deze twee samenbreng

Mijn naam is Elsz de Roos (1961) en ik woon in Deventer. Werken en leven zijn voor mij in sterke mate met elkaar verbonden. Met veel plezier en inspiratie lever ik een bijdrage aan het welzijn en welbevinden van de mensen waarmee ik als geestelijk begeleider werk. Daarnaast schrijf en fotografeer ik om de zin en onzin van het leven te verbinden met mijn gedachten en emoties hierover.

Ik zorg dat ik op de hoogte blijf van ‘de toestand in de wereld’ en als het nodig is toon ik actief mijn betrokkenheid. Rust en ontspanning vind ik in de natuur, maar ook in een mooie oude stad, een bijzonder museum of een goed boek. Mijn partner, familie en vrienden maken dat ik een liefdevolle en veilige thuisbasis heb. Hiermee ga ik graag zorgvuldig en met aandacht om.

Nog even over mijn gedichten. Lang niet altijd heb ik het idee dat ze ‘af’ zijn, soms verander ik na verloop van tijd een woord of een zin, zoals ik ook kan veranderen van gedachten of gevoelens over bepaalde situaties. De foto’s zijn statisch, vastgelegde beelden, wat ze oproepen kan per dag verschillen. Misschien vat ik hiermee samen hoe ik naar het leven kijk, hoe ik met herinneringen omga.

Je kunt mij onder mijn eigen naam vinden op Facebook en LinkedIn.
Ik vind het fijn om reacties te krijgen op mijn blog.