Naam en logo

Zielsveel

De van Dale geeft als definitie van zielsveel ‘innig veel’. Ik zou er ‘intens’ van willen maken. Ik hou van beelden die iets zeggen over de intensiteit en de eenvoud van het bestaan. Daar woorden bij vinden, is iets wat mij gelukkig maakt.
Inspiratie vind ik vooral in het dagelijkse leven. Het gaat dan ook lang niet altijd om perfecte foto’s of gedichten met een serieuze boodschap. Vaak zijn het snelle kiekjes en lichtvoetige, korte gedichtjes die het meest zeggen over mij en mijn verwondering van dat ene moment. Ik ben tevreden over mijn werk als het laat zien wat ik diep van binnen voel; als het me is gelukt om een beeld te vangen en woorden te geven aan een intense ervaren op een ogenschijnlijk triviaal moment. Dat zijn momenten waarop ik me bewust ben van het verbonden zijn met iets dat groter is dan ik kan bevatten, iets enorms waarvan we allemaal samen deel uitmaken.

zielsveel

Het logo

De twee mensfiguren staan voor ‘de ander en ik‘. Alles wat ik doe, denk of meemaak, doe ik omdat er anderen zijn. In ontmoetingen met mensen leer en ervaar ik wie ik ben; wat ik kan betekenen voor de ander en wat de ander betekent voor mij. Alleen door elkaar aan te kijken en de gelijkwaardigheid in elkaar te erkennen kunnen we de wereld mooier maken.

Het labyrint symboliseert de weg naar binnen. Beelden komen binnen, en gaan aan de slag met mij en mijn fantasie. Mijn fantasie helpt mij om woorden te zoeken, om weg te strepen, vast te lopen en opnieuw te beginnen. Soms kom ik op nieuwe ideeën, soms tot een gedicht.
Dit Labyrint verschijnt overigens als icoontje op je tablet of smartphone als je mijn weblog op de beginpagina zet.

De vier elementen spelen een rol in wat ik doe en maak. Water, staat voor voelen, geraakt worden; vuur voor inspiratie, lucht voor denken, het uitwerken van gedachten of ideeën, en aarde voor de vorm, op deze blog mijn foto’s en gedichten.